U bent hier

Laatste nieuws

Mei-juni 2018: Het is niet zo gemakkelijk om de voet tussen de deur te krijgen bij een Universiteit waar al 6 trekbanken staan. We zijn daarom blij met het vertrouwen van de Universiteit Gent vakgroep Textielkunde met de aankoop van een 50 kN trekbank bij Hartech. Een ander klant in het textiel is de firma Van Heek Textiles. Twee oudere trekbanken worden daar over een paar weken vervangen door een moderne en gebruiksvriendelijke Testometric 2,5 kN machine. Een bijzondere herhalingsorder omdat de besteller voorheen al eens een Testometric kocht bij een andere werkgever. Mooi om te zien dat tevreden klanten terugkomen. Webasto is een toonaangevende producent van o.a. schuifdaken en verwarmingssystemen voor de automotive en de maritieme markt. Zij kozen voor een mooie extra brede machine voor het uitvoeren van een scala aan producttesten. Dat elke opdracht toekomstige service in de vorm van kalibratie oplevert merken we steeds meer. In de maand juni worden er o.a. 30 Testometric trekbanken op locatie gekalibreerd en verwachten we in de kalibratieruimte een record aantal kracht- en draaimomentmeters. 

April 2018: 3D printing expert Ben Jansen, werkzaam bij de Directie Materiële Instanthouding heeft een 20 kN Testometric trekbank met extensometer gekocht voor het bepalen van de materiaaleigenschappen van 3D geprinte materialen. Volgens Ben Jansen scheelt het 3D-scannen van de onderdelen weken werk. ‘Oudere processen kostten ons veel tijd. We hadden meerdere meetinstrumenten nodig om de tekeningen te maken, die daarna in het systeem ingevoerd moesten worden. Nu kunnen we met de scans de onderdelen namaken met 3D-printers.’ Graham Packaging in Zoetermeer, toeleverancier van Nutricia, kocht een Topload Tester van Mecmesin voor kwaliteitscontrole van de door hun geproduceerde flessen.

Maart 2018: We hebben mooie nieuwe orders ontvangen voor Testometric testbanken van Colorex en Aero Coated Fabrics, respectievelijk voor trektesten aan kunststoffen en peeltesten aan coated fabrics. Daarnaast kocht Filtrair uit Heerenveen een MultiTest-i voor het meten van veerkracht op non-woven en bepalen van de treksterkte van lasnaden. Bij Climax Molybdenum is een MultiTest5-xt in gebruik genomen, ingebouwd in een stofdichte omkasting. Bij One Way Plastics is een MultiTest-dV in gebruik genomen, uitgerust met een speciale opstelling om onder ander de lassterkte van de naden van plastic spuitzakken te testen. Deze specials zijn allebei gemaakt door onze collega Emile van Essen.

Januari 2018: Hartech merkt een grote toename in de vraag naar 'specials". Veel klanten kiezen voor Hartech omdat wij een totale oplossing bieden. Een hele leuke toepassing is het testen van de afdraaiwaarde van een lippenbalsem. Voor deze opstelling maakten wij een speciale vacuüm inklemming voor een Helixa-i zodat er onderzoek gedaan kan worden naar de los- en vastdraaiwaarden.

December 2017: Aan het einde van jaar mochten wij orders voor zeer uiteenlopende toepassingen in ontvangst nemen. Zo maakte onze collega Emile een speciale opspanplaat voor een MultiTest-dV voor het testen van botimplantaten voor het Slotervaart Ziekenhuis. One Way Plastics koos deze keer voor een testopstelling van Mecmesin met een speciale inklemming (ook gemaakt door Emile) voor testen aan de spuitzakken. Ook Sabic koos voor een Mecmesin-dV voor testen aan de breekring van schroefdoppen. In de laatste week bestelde Nitta Corporation, een toonaangevende productent van transportbanden een 30 kN Testometric trekbank voor testen aan transportbanden.  Hartech kijkt terug op een goed jaar. Met uitbreiding van ons team zijn wij klaar voor 2018! Voor uw meting hebben of maken wij de oplossing.

November 2017: Het allerleukste is om een klant heel snel te kunnen helpen. Dat is gelukt bij Bond3d. Binnen drie dagen heeft Hartech haar demobank geleverd ter overbrugging van de levertijd van een mooie Testometric 20 kN trekbank, In onze eigen demo kunnen wij u nog steeds van dienst zijn: Er staat nu nog een 50 kN Testometric. Refresco heeft hun scala van testapparatuur uitgebreid met de FPT-H1 wrijvings- en peeltester van Mecmesin. Met deze tester wordt de wrijvingscoëfficient, peelsterkte en scheursterkte van folies, plastic films papier en karton bepaald. Kingspan Unidek, producent van onder ander isolatieplaten van daken, heeft de oude trekbank vervangen met een 30 kN Testometric testbank.

Er komt steeds meer vraag naar klantspecifieke oplossingen. Denkt u hierbij aan speciale houders en inklemmingen. Voor Kompak, een menger en verpakker voor home en personal care producten, maakte Emile een slede met meerdere mallen waarmee meerdere producten in een serie eenvoudig getest kunnen worden. Inmiddels zijn er diverse producenten van zaden die een "pillentester" gebruiken. Deze special is ook door Emile gemaakt en bestaat uit een ronde plaat, op een statief, waarmee 50 zaadpillen met 1 druk op de knop getest kunnen worden.

Oktober 2017: De beurs Kunststoffen 2017 was een mooi evenement. Hartech toonde o.a. de nieuwe OmniTest 5 kN trekbank van Mecmesin met een extensometer. De tester, en met name de moderne software, werden door de bezoekers positief ontvangen. Ook ontving Hartech een order voor de 12de trekbank voor SCA in Hoogezand. Op deze locatie worden luiers geproduceerd en uiteraard ook getest. Nadat we vorig jaar 9 trekbanken in de productie plaatsten worden nu de trekbanken in de laboratoria vervangen door modellen van Mecmesin. Een mooi bewijs van de kwaliteit van de apparatuur.

50 kN trekbank