U bent hier

Laatste nieuws

September 2019: Veel staat in het teken van de komst van de nieuwe range trekbanken van Testometric. De X-serie heeft bijzonder goede specificaties zoals een laagste snelheid van 0,0001 mm/min. Om u een idee te geven, dat is 26 mm verplaatsing per maand. Het duurt dan dus 4 maanden voor de traverse van beneden naar boven is gelopen. En daarbij hebebn de machine ook een hoge topsnelheid van 2500 mm/min tot 3 kN en tot 2000 mm/min voor machines tot 20 kN. Ook de meetsnelheid van 500 of optioneel zelfs 1000 Hz via Ethernet is bijzonder. Samen met toch al zeer goede winTest software levert dat een heel aantrekkelijk totaalpakket op voor nog steeds een aantrekkelijke prijs.
De verkoop stond uiteraard ook niet stil. Nieuwe opdrachten van o.a. Elbo Technics (medical seals), The 37Company (medical devices), Zippak (vervanging van een Instron), Koninklijke luchtmacht (3de machine voor kalibratiedoeleinden) en zo nog wel een paar. Oktober zal in het teken staan van de uitlevering van de eerste 10 stuks X-serie machines.

Juni/Juli 2019: Normaal is Juli wel iets rustiger maar dat is dit jaar anders. Verschillende opdrachten komen nog binnen van o.a. Agfa Gevaert in Mortsel met een tweede Mecmesin MultiTest 2,5dV en software. De eerste bevalt goed en collega's gingen daarom snel overstag. En, mischien is het in België later vakantie want we ontvingen ook een bestelling van Orthobroker voor een Testometric 2,5 kN trekbank. Zij testen orthopedische braces en ander ondersteiunende hulpmiddelen voor sporters en revalidatie. Valk systemen bestelde een mooie 20 kN testbank voor ontwikkeling en kwaliteitscontrole van de systemen die zij voor de glastuinbouw ontwikkelen.

Rockwool in Roermond was 20 jaar geleden zo ongeveer onze eerste Testometric klant met een bestelling van 6 machines. Na 20 jaar trouwe dienst van deze machines zijn de ingebouwde DOS-computers aan vervanging toe. Mechanisch gezien zijn de frames nog goed maar om weer klaar te zijn voor de komende 20 jaar is besloten om 6 nieuwe 30 kN testbanken te leveren. Hartech is trots op het vertrouwen dat we wederom hebben gekregen van een de multinational Rockwool.

Ook Belgische klanten weten de weg naar Hartech goed te vinden. Het Belgische bedrijf Viafrites, verwerker van aardappelen, kocht een testopstelling van Mecmesin bestaande uit een MultiTest-dV met een AFG krachtmeter. Onze collega Emile maakte voor deze klant de zogenaamde gaarheidstester. Een opvangbak waarop roosters met diverse afmetingen geplaatst kunnen worden.Tijdens het productieproces worden de deels gare aardappelen in de opvangbak geplaatst. Een stempel duwt het rooster door de opvangbak heen. De waarde op de krachmeter is een maat voor de gaarheid. Emile heeft naast deze special al vele specials gemaakt. De Belgische Spoorwegen kocht een verentester voor de onderhoudswerkplaats en het Belgische bedrijf Softhale, producent van medische inhalers kocht een MultiTest-i. Met deze opstelling kunnen op de Researchafdeling allerlei testen aan de inhalers uitgevoerd worden. Ook in Nederland leverden wij diverse testers voor diverse bereiken. Thomas Regout kocht een mooie 50 kN Testometric trekbank voor allerlei testen aan de railsystemem die zij produceren. UMC in Utrecht kocht een Mecmesin testopstelling voor medische toepassingen.

April 2019: Het bouwen van de 300 kN tester van Dyka  voor het testen van infiltratiekratten vordert gestaag. De eerste kratten kunnen binnenkort bij Testometric getest worden. Daarna volgt transport en in bedrijf stelling bij Dyka. Diverse offertes zijn omgezet in orders. Vooral de MultiTest-dV wordt momenteel goed verkocht. Zo leverden wij onder andere een opstelling aan Hotcuisine voor het bepalen van de sterkte sealnaden van verpakking. Het Belgisch lasinstituut kocht ook een MultiTest-dV voor het meten van de treksterkte van hele kleine puntlasjes. Het Centrum voor Onderzoek en Technisch Advies heeft een 50 kN Testometric aangeschaft voor diverse testen aan afwerksystemen, constructies en bouwmaterialen. Hartech heeft momenteel circa 25 trekbanken van  1- 100 kN op voorraad. Wij zijn dus in staat om zeer snel te kunnen leveren. In combinatie met onze eigen machinefabriek zorgt Hartech voor een slimme en snelle oplossing.

Januari 2019: Hartech heeft een mooi 2018 achter de rug. Er werden meer trekbanken en meetcellen dan ooit verkocht. De continuïteit is verbeterd door extra personeel aan te nemen hetgeen ook direct resulteert in extra opdrachten. DYKA Steenwijk bestelde op het randje van 2018 een grote 300 kN pers voor het testen van infiltratiekratten in 3 richtingen. Een flinke machine die we over een paar maanden gaan uitleveren. Forbo Flooring bestelde twee jaar terug de eerste Mecmesin voor delaminatie-testen en nu haar tweede Mecmesin trekbank als vervanging van een oude Zwick machine. Verder orders voor onder andere Ardagh als vervanging van 20 jaar oude intensief gebruikte Mecmesin testers, een trekbank voor lastesten aan lithium-ion batterijen en o.a. een 50kN trekbank voor de Hogeschool Amsterdam. We gaan 2019 dus in met een goed gevulde portefeuille en itersante klanten.

X-serie trekbanken toto 100 kN