U bent hier

Laatste nieuws

Juli-augustus 2018: Ook in de zomerperiode zijn wij u graag van dienst. Dat niet iedereen vrij is, blijkt uit de orders die wij de afgelopen periode hebben ontvangen. Applied Medical uit Amersfoort heeft opnieuw een Multitest-dV aangeschaft voor diverse kwaliteitstesten aan medische producten. Saxion Hogescholen in Enschede heeft na een 20 kn en 50 kN nu een 100 kN Testometric aangeschaft voor de afdeling Lichtgewicht Construeren. Avek Foam International besloot hun bestaande trekbank te vervangen voor een compacte 5 kN trekbank van Testometric met de Nederlandstalige winTest Analysis software voor testen aan de polyether- en koudschuimen.

Hartech is ook weer aanwezig op de 20ste editie van de Kunstoffenbeurs, georganiseerd door het Mikrocentrum op 26 en 27 september in NH Conference Center Koningshof in Veldhoven. U kunt zicht via de volgende link gratis aanmelden: https://kunststoffenbeurs.nl/. Komt u ons ook bezoeken? U kunt ons vinden op standnummer 205 in de Dommelhal. De koffie staat klaar.

Mei-juni 2018: Het is niet zo gemakkelijk om de voet tussen de deur te krijgen bij een Universiteit waar al 6 trekbanken staan. We zijn daarom blij met het vertrouwen van de Universiteit Gent vakgroep Textielkunde met de aankoop van een 50 kN trekbank bij Hartech. Een ander klant in het textiel is de firma Van Heek Textiles. Twee oudere trekbanken worden daar over een paar weken vervangen door een moderne en gebruiksvriendelijke Testometric 2,5 kN machine. Een bijzondere herhalingsorder omdat de besteller voorheen al eens een Testometric kocht bij een andere werkgever. Mooi om te zien dat tevreden klanten terugkomen. Webasto is een toonaangevende producent van o.a. schuifdaken en verwarmingssystemen voor de automotive en de maritieme markt. Zij kozen voor een mooie extra brede machine voor het uitvoeren van een scala aan producttesten. Dat elke opdracht toekomstige service in de vorm van kalibratie oplevert merken we steeds meer. In de maand juni worden er o.a. 30 Testometric trekbanken op locatie gekalibreerd en verwachten we in de kalibratieruimte een record aantal kracht- en draaimomentmeters. 

April 2018: 3D printing expert Ben Jansen, werkzaam bij de Directie Materiële Instanthouding heeft een 20 kN Testometric trekbank met extensometer gekocht voor het bepalen van de materiaaleigenschappen van 3D geprinte materialen. Volgens Ben Jansen scheelt het 3D-scannen van de onderdelen weken werk. ‘Oudere processen kostten ons veel tijd. We hadden meerdere meetinstrumenten nodig om de tekeningen te maken, die daarna in het systeem ingevoerd moesten worden. Nu kunnen we met de scans de onderdelen namaken met 3D-printers.’ Graham Packaging in Zoetermeer, toeleverancier van Nutricia, kocht een Topload Tester van Mecmesin voor kwaliteitscontrole van de door hun geproduceerde flessen.

Maart 2018: We hebben mooie nieuwe orders ontvangen voor Testometric testbanken van Colorex en Aero Coated Fabrics, respectievelijk voor trektesten aan kunststoffen en peeltesten aan coated fabrics. Daarnaast kocht Filtrair uit Heerenveen een MultiTest-i voor het meten van veerkracht op non-woven en bepalen van de treksterkte van lasnaden. Bij Climax Molybdenum is een MultiTest5-xt in gebruik genomen, ingebouwd in een stofdichte omkasting. Bij One Way Plastics is een MultiTest-dV in gebruik genomen, uitgerust met een speciale opstelling om onder ander de lassterkte van de naden van plastic spuitzakken te testen. Deze specials zijn allebei gemaakt door onze collega Emile van Essen.

50 kN trekbank