U bent hier

Laatste nieuws

Oktober 2019: Een drukke maand. Ooit maakte Hartech twee bijzondere hydraulische trekbanken 400 kN voor Erico voor het testen van lassen in betonstaal. Nu 20 jaar later is er een lichtere maar ook veel hogere machine van 50 kN nodig.  Men kiest nu wederom voor Hartech en wel een mooie X-serie van Testometric. De X-serie doet het meteen al bijzonder goed want we kregen ook het vertrouwen van o.a. Pentair. Recent leverden we daar twee compacte trekbanken van 1 kN. Nu was het R&D lab aan de beurt en ook daar leveren we een Testometric maar dan 20 kN met een breed frame voor een eventuele temperatuurkamer. Ondertussen blijven de MultiTest trekbanken van Mecmesin toch de meest verkochte machines. Compact en scherp geprijsd vonden deze hun weg naar o.a. Heinz (3de), Klemko (klemsystemen voor installatiebranche), Fontem Ventures (R&D e-sigaretten), CHR Nederland (gasbeton), Ziggzagg (3D printing) om er maar een paar te noemen. De belangstelling voor de Mecmesin OmniTest wordt ook alsmaar groter. We gaan er in november eentje leveren aan TNO, een mooie referentie. We halen het zweet van ons voorhoofd en gaan zien wat november ons gaat brengen.

September 2019: Veel staat in het teken van de komst van de nieuwe range trekbanken van Testometric. De X-serie heeft bijzonder goede specificaties zoals een laagste snelheid van 0,0001 mm/min. Om u een idee te geven, dat is 26 mm verplaatsing per maand. Het duurt dan dus 4 maanden voor de traverse van beneden naar boven is gelopen. En daarbij hebebn de machine ook een hoge topsnelheid van 2500 mm/min tot 3 kN en tot 2000 mm/min voor machines tot 20 kN. Ook de meetsnelheid van 500 of optioneel zelfs 1000 Hz via Ethernet is bijzonder. Samen met toch al zeer goede winTest software levert dat een heel aantrekkelijk totaalpakket op voor nog steeds een aantrekkelijke prijs.
De verkoop stond uiteraard ook niet stil. Nieuwe opdrachten van o.a. Elbo Technics (medical seals), The 37Company (medical devices), Zippak (vervanging van een Instron), Koninklijke luchtmacht (3de machine voor kalibratiedoeleinden) en zo nog wel een paar. 

X-serie trekbanken toto 100 kN