U bent hier

Laatste nieuws

Januari 2018: Het jaar begint goed voor Hartech. Wij merken een grote toename in de vraag naar 'specials". Veel klanten kiezen voor Hartech omdat wij een totale oplossing bieden. Een hele leuke toepassing is het testen van de afdraaiwaarde van een lippenbalsem. Voor deze opstelling maakten wij een speciale vacuüm inklemming voor een Helixa-i zodat er onderzoek gedaan kan worden naar de los- en vastdraaiwaarden.

December 2017: Aan het einde van jaar mochten wij orders voor zeer uiteenlopende toepassingen in ontvangst nemen. Zo maakte onze collega Emile een speciale opspanplaat voor een MultiTest-dV voor het testen van botimplantaten voor het Slotervaart Ziekenhuis. One Way Plastics koos deze keer voor een testopstelling van Mecmesin met een speciale inklemming (ook gemaakt door Emile) voor testen aan de spuitzakken. Ook Sabic koos voor een Mecmesin-dV voor testen aan de breekring van schroefdoppen. In de laatste week bestelde Nitta Corporation, een toonaangevende productent van transportbanden een 30 kN Testometric trekbank voor testen aan transportbanden.  Hartech kijkt terug op een goed jaar. Met uitbreiding van ons team zijn wij klaar voor 2018! Voor uw meting hebben of maken wij de oplossing.

November 2017: Het allerleukste is om een klant heel snel te kunnen helpen. Dat is gelukt bij Bond3d. Binnen drie dagen heeft Hartech haar demobank geleverd ter overbrugging van de levertijd van een mooie Testometric 20 kN trekbank, In onze eigen demo kunnen wij u nog steeds van dienst zijn: Er staat nu nog een 50 kN Testometric. Refresco heeft hun scala van testapparatuur uitgebreid met de FPT-H1 wrijvings- en peeltester van Mecmesin. Met deze tester wordt de wrijvingscoëfficient, peelsterkte en scheursterkte van folies, plastic films papier en karton bepaald. Kingspan Unidek, producent van onder ander isolatieplaten van daken, heeft de oude trekbank vervangen met een 30 kN Testometric testbank.

Er komt steeds meer vraag naar klantspecifieke oplossingen. Denkt u hierbij aan speciale houders en inklemmingen. Voor Kompak, een menger en verpakker voor home en personal care producten, maakte Emile een slede met meerdere mallen waarmee meerdere producten in een serie eenvoudig getest kunnen worden. Inmiddels zijn er diverse producenten van zaden die een "pillentester" gebruiken. Deze special is ook door Emile gemaakt en bestaat uit een ronde plaat, op een statief, waarmee 50 zaadpillen met 1 druk op de knop getest kunnen worden.

Oktober 2017: De beurs Kunststoffen 2017 was een mooi evenement. Hartech toonde o.a. de nieuwe OmniTest 5 kN trekbank van Mecmesin met een extensometer. De tester, en met name de moderne software, werden door de bezoekers positief ontvangen. Ook ontving Hartech een order voor de 12de trekbank voor SCA in Hoogezand. Op deze locatie worden luiers geproduceerd en uiteraard ook getest. Nadat we vorig jaar 9 trekbanken in de productie plaatsten worden nu de trekbanken in de laboratoria vervangen door modellen van Mecmesin. Een mooi bewijs van de kwaliteit van de apparatuur.