U bent hier

Laatste nieuws

Ook wij ontkomen niet aan Corona maatregelen. Om reizen te beperken hebben we in onze showroom direct alle faciliteiten geïnstaleerd voor online demonstraties. We kunnen gebruik maken van Skype en Zoom of van de applicaties die klanten al in gebruik hebben. De eerste sessies zitten erop en geven klanten een goed totaalbeeld van Hartech, software en werking apparatuur. Het zou zo maar kunnen zijn dat we dit in de toekomst veel meer gaan inzetten om onnodig reizen te voorkomen. Ondersteuning op gebied van software konden we al goed doen onze ISL-online applicatie. Ook kunnen we de meeste kalibraties zoals gewoonlijk in eigen huis uitvoeren. De on-site kalibraties schuiven we voorlopig even een maand door. We wensen iedereen in ieder geval het beste toe in deze vreemde tijd.

Maart 2020: Mooie maanden gehad met orders van o.a. Erico 50kN XL voo het testen vaan staalkabel asseblies, Interstrap 30 kN voor omsnoeringsbanden, EOC Oudenaarde als vervanging van hun zeer oude Testometric , Frencken lijmen in Weert en een extra tester voor Soudal. Mecmesin torsie doet het ook erg goed met weer systeem voor Philips Drachten, een tester voor Johnson Mijdrecht en eentje bij Pfizer in Puurs. Het bekende laboratorium ECCA in België gaat ook druk- en trekproeven doen met een compacte Mecmesin tester. Kortom, mooie maanden met terugkeer van bestaande klanten en vele nieuwe klanten. 

Oktober 2019: Een drukke maand. Ooit maakte Hartech twee bijzondere hydraulische trekbanken 400 kN voor Erico voor het testen van lassen in betonstaal. Nu 20 jaar later is er een lichtere maar ook veel hogere machine van 50 kN nodig.  Men kiest nu wederom voor Hartech en wel een mooie X-serie van Testometric. De X-serie doet het meteen al bijzonder goed want we kregen ook het vertrouwen van o.a. Pentair. Recent leverden we daar twee compacte trekbanken van 1 kN. Nu was het R&D lab aan de beurt en ook daar leveren we een Testometric maar dan 20 kN met een breed frame voor een eventuele temperatuurkamer. Ondertussen blijven de MultiTest trekbanken van Mecmesin toch de meest verkochte machines. Compact en scherp geprijsd vonden deze hun weg naar o.a. Heinz (3de), Klemko (klemsystemen voor installatiebranche), Fontem Ventures (R&D e-sigaretten), CHR Nederland (gasbeton), Ziggzagg (3D printing) om er maar een paar te noemen. De belangstelling voor de Mecmesin OmniTest wordt ook alsmaar groter. We gaan er in november eentje leveren aan TNO, een mooie referentie. We halen het zweet van ons voorhoofd en gaan zien wat november ons gaat brengen.

September 2019: Veel staat in het teken van de komst van de nieuwe range trekbanken van Testometric. De X-serie heeft bijzonder goede specificaties zoals een laagste snelheid van 0,0001 mm/min. Om u een idee te geven, dat is 26 mm verplaatsing per maand. Het duurt dan dus 4 maanden voor de traverse van beneden naar boven is gelopen. En daarbij hebebn de machine ook een hoge topsnelheid van 2500 mm/min tot 3 kN en tot 2000 mm/min voor machines tot 20 kN. Ook de meetsnelheid van 500 of optioneel zelfs 1000 Hz via Ethernet is bijzonder. Samen met toch al zeer goede winTest software levert dat een heel aantrekkelijk totaalpakket op voor nog steeds een aantrekkelijke prijs.
De verkoop stond uiteraard ook niet stil. Nieuwe opdrachten van o.a. Elbo Technics (medical seals), The 37Company (medical devices), Zippak (vervanging van een Instron), Koninklijke luchtmacht (3de machine voor kalibratiedoeleinden) en zo nog wel een paar. 

Online demonstraties Hartech