U bent hier

Kalibratie

Kalibratie

Kracht- en momentopnemers:
Hartech beschikt over NKO-gecertificeerde kalibratiegewichten en apparatuur voor het kalibreren van krachtmeters tot 1000 N/100 kg en draaimomentopnemers tot 15 Nm. Kalibraties worden volgens fabrieksspecificaties uitgevoerd. De overige bereiken worden gekalibreerd bij Mecmesin in Engeland. Wij voeren ook kalibraties uit voor krachtmeters van merken als Chatillon, Ametek, Lloyd, Shimpo, Aikoh, etc.

Hartech biedt aantrekkelijke kalibratie-abonnementen aan. Het afsluiten van een abonnement levert al direct een korting van 10% op en staat er tevens voor garant dat uw apparatuur jaarlijks wordt gecontroleerd. Voor nieuwe Mecmesin apparatuur verlengen wij de garantie zelfs tot 5 jaar indien er een abonnement wordt afgesloten.

Voor krachtopnemers kunnen wij ook een RvA kalibratie verzorgen. Wij sturen uw opnemer op naar de firma TCS (Testing Calibration Services). TCS is een UKAS geaccrediteerde firma, gelijkwaardig aan RvA, waar Hartech al jarenlang mee samenwerkt. TCS verzorgt kalibraties tegen concurrerende prijzen.

Trek- en drukbanken:
Kalibratie van de trek- en drukbanken wordt op locatie uitgevoerd door een specialist van het aan Testometric gelieerde bedrijf Testing Calibration Services (TCS). TCS voert vele kalibraties uit in Engeland, Ierland en West-Europa. Zij zijn gespecialiseerd in kalibratie en onderhoud van bijna alle merken materiaal testmachines en bieden een snelle en efficiënte service tegen concurrerende prijzen. TCS levert een herleidbaar rapport en is UKAS geaccrediteerd. UKAS accreditatie is gelijkwaardig met RVA, ISO/IEC 17025 en BKO/OBE (voor België).

Naast de kalibratie wordt er ook inspectie en klein onderhoud uitgevoerd. Is de (Testometric) meetcel buiten specificatie dan regelt de monteur van TCS de meetcel gratis opnieuw in. Wordt de kalibratie door derden uitgevoerd dan vindt er veelal geen inspectie en klein onderhoud plaats. Zij zijn vaak ook niet in staat om de meetcel opnieuw in te regelen. Belangrijke zaken om een kalibratie van TCS in overweging te nemen.

Leuk om te weten is dat de meetcellen van TCS jaarlijks op een nog hoger niveau gekalibreerd worden op een machine van ... Testometric.

TCS is ieder jaar ongeveer 5 weken voor ons in Nederland en wij passen u graag in het schema in.

Voor alle kalibraties stuurt Hartech u jaarlijks, in of voor de kalibratiemaand, een oproep of herinnering. U kunt de kalibratie dus niet vergeten.

Kalibratie trekbank