Explosieveilige airco’s getest

Ex-machinery heeft zich gespecialiseerd in het ATEX- of explosieveilig maken van apparatuur zodat deze toegepast kunnen worden op o.a. boorplatforms of in ruimtes met veel stof.

Een specialiteit van Ex-machinery zijn de explosieveilige ofwel ATEX airco’s die wereldwijd geleverd worden. Daarbij is het zeer belangrijk dat alle elektrische verbindingen goed vast zitten. Een los zittende connector of kabelschoen kan een vonk veroorzaken waardoor explosies kunnen ontstaan.

Om zekerheid te hebben worden de verbindingen getest met een Crimped Wire Terminal Tester van Mecmesin. Met een CWTT tester kan handmatig of motorisch een krimpverbinding losgetrokken worden waarbij de maximale kracht gemeten wordt. Door regelmatig te controleren of de gebruikte krimptangen een goede verbinding creëren weet Ex-machinery zeker dat al hun producten veilig zijn.

Gerecycled kunststof testen

REK Europe is een toonaangevende leverancier van gerecycled kunststof. Middels het verkleinen, homogeniseren en extruderen en compounderen wordt gerecycled materiaal verwerkt tot hoogwaardige

Lees verder »
Contact Algemeen
Hartech-logo-icon-arrows-diap