Kalibraties

Alle apparatuur die wij leveren kalibreren, onderhouden en repareren wij ook. Hartech beschikt over alle kennis en hulpmiddelen om uw krachtmeter, krachtmeetcel of momentopnemer te kalibreren tegen een gunstig tarief. Naast kalibratie wordt alle apparatuur altijd aan een grondige inspectie onderworpen. Is uw apparaat beschadigd of kapot? Wij houden bijna alle onderdelen op voorraad zodat wij kunnen voorzien in een snelle reparatie en service.

Krachtmeters, meetcellen en momentopnemers tot 2500 N of 15 Nm
Deze apparaten worden bij Hartech gekalibreerd volgens de voorschriften van onze leveranciers onder ISO9001:2015. De gewichten waar wij mee kalibreren zijn RVA gecertificeerd. De doorlooptijd voor deze kalibraties is ongeveer een week. Op afspraak kan deze termijn terug naar drie werkdagen. Kunt u de apparatuur maar een dagdeel missen? Wij bieden ook de mogelijkheid aan om op de kalibratie te wachten.

Meetcellen tot 20 kN
Tot 20kN kalibreren wij binnen een klasse 0,5 nauwkeurig op een van onze trekbanken die vervolgens ook herleidbaar gekalibreerd zijn. Deze kalibraties voeren wij ook uit onder ISO9001:2015. Wanneer een RvA accreditatie/ISO 1705025 vereist is, werken wij samen met Testing Calibration Services Ltd. (TCS). Uw meetcel wordt dan naar het Verenigd Koninkrijk gestuurd. Houdt rekening met een doorlooptijd van ongeveer twee a drie weken.

Testometric trekbanken tot 600 kN
Voor de kalibraties van de Testometric trekbanken tot 600 kN werken wij samen met Testing Calibration Services Ltd. (TCS) uit het Verenigd Koninkrijk. TCS is een UKAS/ISO17025 (gelijkwaardig aan RvA) geaccrediteerde partij die gelieerd is aan Testometric. Naast het uitvoeren van de kalibratie, verrichten zij klein onderhoud en doen een inspectie. Dat bevordert ook de betrouwbaarheid van uw machine. Als de meetcel buiten specificatie is, justeren zij de meetcel zonder meerprijs. Een groot voordeel ten opzichte van andere partijen. De engineers van TCS komen ieder jaar in januari, april, juni en oktober naar Nederland.

Kalibratie abonnementen
Wenst u ontzorgd te worden op het gebied van kalibraties dan kunt u gebruik maken van onze abonnementen service. Uw apparaat wordt jaarlijks op het juiste moment door ons opgeroepen en u ontvangt een korting van 10% op het tarief. Het gereduceerde tarief geldt alleen voor kalibraties die bij Hartech uitgevoerd worden.

Contact Algemeen
Hartech-logo-icon-arrows-diap