Hartech
Hartech

Webasto

Webasto ontwikkelt en produceert innovatieve daksystemen, verwarmings- en koelingsoplossingen, en laadstations voor elektrische voertuigen. Voor diverse materiaaltesten heeft Webasto in Kampen al een aantal jaar een Testometric trekbank staan.

De maritieme tak van Webasto komt met een nieuwe oplossing uit de Marine Shading serie: een soort uitschuifbare zonwering wat over een dek of kuip gespannen wordt door middel van telescopische buizen.

Het doek tussen de buizen moet onder een bepaalde spanning staan als deze uitgerold is en de telescopische buizen moeten natuurlijk soepel in en uitschuiven. De buizen moeten daarom getest worden op een aantal punten voordat deze gemonteerd gaan worden op verschillende jachten. Daarvoor is er een bijzonder lange horizontale trekbank geleverd, die in een op maat gemaakte testopstelling wordt gemonteerd. De kolom met motor staat los van de elektronica en heeft een slaglengte van meer dan 2 meter.

In een uitgebreide stappentest wordt de telescopische buis meerdere keren helemaal in elkaar geschoven en ontspannen. De benodigde kracht en verplaatsing wordt nauwkeurig geregistreerd wat een zeer goed en reproduceerbaar beeld geeft van de eigenschappen van de buis.

Meer informatie
Contact Algemeen
Hartech-logo-icon-arrows-diap