FPT-H1 wrijving- en peeltester

 • Productnaam: FPT-H1 wrijving- en peeltester
 • Leverancier: Mecmesin

Horizontale friction tester voor het meten van de wrijvingscoëfficiënt en het bepalen van de peelsterkte en scheursterkte van bijvoorbeeld folie, plastic film, papier en karton.

Het toestel is dus meer dan alleen een frictie- of wrijvingstester en zeer geschikt om gestandaardiseerde testmethodes eenvoudig uit te voeren. De testmethodes (normen BS EN ISO 8295, ASTM D1894, ISO 15359, TAPPI T 549) zijn voorgeprogrammeerd in de krachtige Emperor software.

Door de robuuste uitvoering kan het apparaat in een veeleisende (productie)omgeving gebruikt worden. Met speciale accessoires is de tester zeer geschikt voor de verpakkingsindustrie, met name voor producenten, verwerkers en gebruikers van papier, karton en foliemateriaal.

Er zijn twee uitvoeringen op de markt. De xt-uitvoering heeft een touch screen computer op het statief gemonteerd. Bij de i-uitvoering wordt het statief aangestuurd door uw eigen computer.

Met de Emperor software worden alle resultaten in de computer opgeslagen, statistische berekeningen en rapportages kunnen uitgevoerd worden. Daarnaast is er een koppeling naar Excel zodat gebruikers een geheel eigen rapport kunnen maken met desnoods eigen berekeningen.

– meetsnelheid: 1000 Hz
– meetcellen: 10,100 N
– resolutie: 6500 stappen
– nauwkeurigheid: 0,1% F.S.D.
– snelheid: 0,016 mm/s – 20 mm/s
– optioneel: pneumatische aansluitingen, hotplate

De testbank wordt geleverd met software, kalibratierapporten, inbedrijfstelling, instructie en garantie. Bij de i-uitvoering zonder computer.

De overige specificaties vindt u in de brochure.

Meer informatie

Gerelateerde producten

  • Emperor software

   Emperor software

  Contact Algemeen
  Hartech-logo-icon-arrows-diap